Jídelníček

Provozní řád školní jídelny

Na základě legislativy 1169/2011 EU bylo stanoveno 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení a jsou přílohou nařízení 1169/2011 EU.

Nařízení se vztahuje na všechny potravinářské produkty určené pro konečného spotřebitele, včetně produktů dodaných do provozu veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic a různých gastronomických provozů), jakožto i produktů určených k jejich zásobování. Směrnice nabývá platnosti 13. 12. 2014 a od této doby bude v jídelním lístku vedle daného pokrmu uváděno číslo alergenu.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Informace o výskytu konkrétních alergenů v pokrmu/nápoji jsou k dispozici u každé paní kuchařky.

Jídelníček 25.6.-29.6.2018